21. helmikuuta alkaen Nelosella... Tudors! Kyseinen sarja herätti sen verran kiinnostusta, että kävin hieman penkomassa siitä lisätietoa. Sarjaakin kiinnostavammaksi nousi pääosaa eli Henkka Kasia näyttelevä hyvännäköinen Jonathan Rhys Meyers, johon ihastuin (melkein) ensinäkemältä.

Sitten aloin miettiä, että tyyppihän on tuttu jostain... Ja kyllä vain, sehän se on, koutsi elokuvasta Bend It Like Beckham (2002). Tätä aiempia roolisuorituksiakin löytyy pilvin pimein, mutta minulle melko tuntemattomia. Velvet Goldminesta (1998) minulla on sentään sen verran infoa, että Jonathan ja toinen komistus, Ewan McGregor, suutelivat kyseisessä pätkässä. Futisleffan jälkeen herran hieman tunnetumpia teoksia ovat olleet Vanity Fair ja Aleksanetri vuodelta 2004, Match Point (2005), MI:3 (2006) ja August Rush (2007). Tulevaa tuotantoa ovat elokuvat The Children of Huang Shi, Toussaint sekä Mandrake, joista yksikään ei käsittääkseni ole vielä saanut ensi-iltaansa.

Näyttelemisen lisäksi Jonathan on kunnostautunut mallin töissä kahdesti Hugo Bossille, Club Monacolle sekä Versasecelle. Mikä ei ole mikään ihme miehen ulkonäön perusteella:

jrm.jpg